07/06/2024 11:45

İnsanlık Dramına Protesto ve Basın açıklaması

Dörtyol Belediyesi Haziran ayı olağan Meclis Toplantısında oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Gazze’de Yaşanan İnsanlık Dramını Protesto ve Basın açıklaması gerçekleştirildi.

Dörtyol Belediye Başkanımız Sn. Dr. Bahadır AMAÇ yaptığı açıklama “ 7 Ekim saldırılarından bu yana resmi rakamlara göre yaklaşık 33.000 filistinli hayatını kaybetmiş, bunlardan 15.000’i savunmasız çocuk, 9.750’si kadınlardan oluşmaktadır.

Dörtyol Halkı olarak; İsrail tarafından Filistin’deki sivil halka yönelik sistematik ve yaygın bir şekilde gerçekleştirilen ve soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş suçu teşkil eden bu saldırıları bir kez daha telin ediyor, Gazze’de acil biçimde ateşkesin gerekliliğini vurguluyor ve uluslararası toplumun tüm aktörlerini bölgede yaşanmaya devam eden katliam karşısında daha etkili bir rol üstlenmeye davet ediyoruz ve zulme maruz kalan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerininde bir an önce zulümden kurtulmasını diliyoruz. “ dedi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile kapanış sağlandı.

Program protokol, belediye personelleri, basın ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.