RESİM YARIŞMASININ KONUSU : “ Milli Mücadele de İlk Kurşun Ve Vatanseverlik ”

İLK KURŞUN 100. YIL

İLKÖĞRETİM 4.SINIFLAR ARASI ÖDÜLLÜ

RESİM YARIŞMASI

RESİM YARIŞMASININ KONUSU :“ Milli Mücadele de İlk Kurşun Ve Vatanseverlik ”

Yarışma ile 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında Hatay  genelinde ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin vatanseverlik konusunda ve Milli Mücadele de İlk kurşun ile ilgili edindikleri bilgi ve becerilerin resim yoluyla pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Milli Mücadelede İLK KURŞUN’un atılışının 100.Yılı kapsamında yapılacak olan, resim yarışması TEK Kampüs Okulları  ile Dörtyol Belediyesi İşbirliğinde yürütülen değerler eğitimi kapsamında düzenlenmektedir. Yarışmanın konusu “Milli Mücadelede İlk kurşun ve Vatanseverlik “ olup, konu ile ilgili serbest teknik ve malzeme ile yapılan resimler yarışmaya katılacaktır.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ ve KATILIM KOŞULLARI

1. Yarışmaya sadece İlkokul 4. Sınıf Öğrencileri katılabilir
  2. Yarışmaya gönderilecek resimlerde serbest teknik kullanılabilir
  3. Her yarışmacı yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmaya katılarak ödül almadığı ve yarışma konusuna uygun bir ( 1 ) adet resim ile katılacaktır.
  4. Yarışmacılar 25x35 veya 35x50 cm ölçülerinde resim kağıdına yapılmış resimleri ile yarışmaya katılabilirler.
  5. Her okul yarışmaya katılacak olan resimleri belirleyerek toplu olarak teslim edecektir.
  6. Yarışmaya katılacak resimler kesinlikle yardım almadan yapılmalı ve başka eserlerden kopya alınmamalıdır.
  7. Yarışmaya katılacak eserlere siyah paspartu yapılmalıdır.
  8. Ekteki form doldurularak paspartunun arkasına yapıştırılmalıdır.
  9. Resimler en geç 10 Aralık 2018 pazartesi gününe kadar  “ Dörtyol Belediyesi Yarışma Koordinasyon Masasına” ulaştırılacaktır. Kargo sürecinden veya gönderimden dolayı 10 Aralık 2018 tarihi saat 17:00’dan sonra gelen resimler değerlendirilmeyecektir.
  10. Toplanan resimler 16 Aralık 2018 tarihinde jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir.
  11. Bu yarışmaya, yarışma jürisi ve jüri üyelerinin 1. Derece yakınları katılamaz.
  12. Dörtyol Belediyesi ve TEK Kampüs Okulları , yarışmaya gönderilen resimleri  yazılı ve görsel olarak basın yayın organları ile paylaşabilir. Yarışmaya katılanlar eserleri için telif almayacaklarını kabul etmiş sayılırlar.
  1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

a)- KATILIM BİLGİ FORMU

b)- SİYAH PASPARTUYA YERLEŞTİRİLMİŞ RESİM.

1. Yarışmacılar bilgi formlarını  “ https://www.dortyol.bel.tr “ adresinden indireceklerdir.
  2. Yarışmaya katılım 10 Aralık 2018 Pazartesi günü Saat:17.00 da sona erecektir.
  3. Yarışma sonuçları 16 Aralık 2018 dehttps://www.dortyol.bel.tr den  ilan edilecek olup, ödül töreni 19 Aralık 2018 tarihinde Hatay Dörtyol’ da gerçekleştirilecektir.
  4. Yarışma sonunda dereceye girdiği halde  “ GEÇERLİ BİR MAZERETİ OLMAKSIZIN “  ödül törenine katılmayan yarışmacının ödülü bir sonraki yarışmacıya verilecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:

Yarışmaya katılan eserler yarışma jürisi tarafından belirlenen aşağıda ki kriterlere göre 100 üzerinden puanlama yolu ile değerlendirilecektir.

KRİTERLER

• Özgünlük
  • Sanatsal değer
  • Konuya hakimiyet