Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonundan Duyuru…

KURBAN SATIŞ YERİ OLARAK BELİRLENEN YERLER: Kurban Hizmetleri Komisyon Kararı gereğince Yeşil Mahallede bulunan Kapalı Hayvan Pazarı ve karşısında bulunan alan kurban satış yeri olarak belirlenmiştir.

KURBAN KESİM YERİ OLARAK BELİRLENEN YERLER: Yeşil Mahallede bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mezbahanesi ve Numune Evler Mahallesinde bulunan Kapalı Halk Pazarı kurban kesim yeri olarak belirlenmiştir.

Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

Ayrıca özel satış ve kesim yeri oluşturmak isteyen vatandaşlardan şartları taşımaları kaydı ile izin talep etmesi durumunda, denetim biriminin denetiminden sonra gerekli izinin verilmesi ile birlikte kurban kesimine izin verileceği.