İLK KURŞUNUN ATILIŞININ 100. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ 3. OFF ROAD ŞENLİKLERİ.

Dörtyol Belediyesi tarafından düzenlenen İlk Kurşun 3. Off Road Şenlikleri Yeşil Mahalle hurmalık mevkiinde binlerce vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Yarışmaya katılan off-road pilotları, Mili mücadelede "ilk kurşunun" sıkılışının 100. yılı ve geçtiğimiz haftalarda elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Niğde Off Road Kulübünden Metin ATALAY anısı için yarıştı.
Özel olarak hazırlanan parkurda off-road yarışçıları birincilik için mücadele etti. Belediye Başkanımız Sn Yaşar Toksoy, yaptığı konuşmada “ milli mücadelede işgalci düşman güçlerine karşı ilk kurşunun Dörtyol ilçesinde 19 Aralık 1918 yılında sıkılışının 100. yılı kutlamalarının startını 3. Off-Road Şenliği ile verdiklerini belirterek, İlk kurşun Kuvayı Milliye hareketinin ilk başkaldırış hareketi, ilk özgürlük hareketi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş aşamasında ve öncesinde güney cephesindeki ilk işgalcilere karşı bir direniş ortaya koyan Dörtyollu hemşehrilerimiz tarafından Karakese Mahallemizde düşmana karşı ilk kurşun Kara Mehmet Çavuş tarafından sıkılmıştır. İlçemizde başlayan bu direniş ülkemizin dört bir yanına yayılarak Cumhuriyetimizin bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşlemiştir” dedi.
Muhteşem görüntülere sahne olan şenliğe ilçemizin dört bir tarafından off road tutkunları katılırken yarışmayı 5000 kişi dolayında yarış sever izledi. Yarışa 20 farklı şehrinden özel tasarlanmış 45 civarında arazi aracı katıldı. Belediye Başkanımız Sn Toksoy'un startını verdiği yarışlara katılan pilotlar zorlu arazide mücadele ettiler.
Gün boyu süren ve zaman zaman görsel şölene dönen yarışlarda dereceye giren kulüplere ve pilotlara kupaları törenle verildi.