Dörtyol Belediyesi ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen   " Mahremiyet Eğitimi "ne tüm annelerimizi bekliyoruz.

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi kırmızı salon da verilecek eğitimin tarihi; 27 Aralık 2018, saati:14.00...

Kendi araçları olmayanlar için, Dörtyol Belediyesi ve AÇEM lerin önünden kalkacak araçlar ile Halk Eğitim Merkezine ulaşım sağlanacaktır.

Kısaca nedir bu Mahremiyet eğitimi açıklayalım ?

Çocukların karakterlerinin yüzde seksen beşi okul öncesi dönem olan 0-6 yaş aralığında gelişir. Bu nedenle karakter gelişimi ile ilgili olarak sorumluluk, sabır, adalet, dürüstlük, cömertlik, yardımlaşma, saygı , sevgi ve vefa gibi bir çok duygu ve davranış bu yaş döneminde şekillenir.

Bu şekillenmede çevre faktörü de çocuğun mizaç yapısı da çok önemlidir. Ama en fazla önem arz eden şey çocuğun bu olgu, durum ve duyguları yansıtan davranışlara ailelerindeki bireylerde şahit olmalarıdır.

Bu duygu ve olgulardan birisi de mahremiyettir. Okul öncesi dönemde çocuklara mahremiyet eğitimi verilmesi çok önemlidir. Bu eğitim verilirken dikkat edilmesi gereken durum ve davranışlar vardır. Özellikle anne ve babalara; çocuklarında taciz ve istismar olaylarının yaşanmasına engel olmak için dikkat emeleri gereken noktlar vardır..