İlçemizde yaşanan sağanak yağış Karakese Mahallesinde zor anlar yaşattı.

İlçemiz Dörtyol’da 28 Ağustos’u, 29 Ağustos’a bağlayan gece 03.00’da başlayan sağanak yağış dere yataklarını taşması nedeniyle Karakese mahallesinde zor anlar yaşattı.

Dörtyol Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gece 03.30’da başlayan müdahale 04.00’da İş makineleri ile müdahaleler aralıksız olarak devam etti. Tüm iş makinelerini ve personellerini seferber eden Dörtyol Belediyesi, mahalle sakinlerin can ve mal güvenliği için Dörtyol Belediyesi Zabıta Personelleri Karakese Mahalle Muhtarı Osman Çalışkan ile birlikte risk arz eden evlerde oturan aileler güvenli yerlere sevk edilmesi sağlandı.

Dörtyol Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol ve Zabıta Müdürlüğü tarafından yaşanan olumsuzları yerinde inceleyerek müdahaleleri gerçekleştiriyor. Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, “Yaşanan sel felaketi nedeniyle hemşerilerini geçmiş olsun. Belediye Personellerimiz sahada çalışarak su taşkını, çamur ve yolların temizleme, bakım ve onarım işlerini sürdürüyorlar.

CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

İlçemiz Karakese Mahallesi başta olmak üzere lokal de birkaç mahallede olumsuzluklar yaşandı. Arkadaşlarımız yoğun mesai harcayarak çalışmalara devam ediyorlar. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun. Çok şükür ki can kaybı yaşanmadı.

DSİ VE BÜYÜKŞEHİR İŞ MAKİNELERİ İLE DESTEK VERDİ

Yaşanan sel baskınına ilk olarak 03.30’da müdahale eden Dörtyol Belediyesinin ardından sabah 06.30’da saatlerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi ve DSİ tarafından iş makinelerini göndererek çalışmalara destek sağladılar.