ESNAF İHALEYİ BİR AN ÖNCE YAPIN DEDİ

Pazar yeri üstündeki çarşı esnafı dün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u kahvaltıda misafir etti.

Hatay Büyükşehir Dörtyol Erzin ve Payas Bölge Koordinatörü Tansel Demirel, Dörtyol Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Coşkun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı’nın da katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda Başkan Toksoy esnafın sıkıntılarını dinledi.

Esnaf adına söz alan Gökhan Altuğ ve daha sonrasında diğer esnafların talepleri şöyle sıralandı; Çarşıya has bir isim verilmesi önerisinde bulunarak, isminin de İlk Kurşun Çarşısı olmasını istedi. Aynı zamanda çarşı içindeki araç trafiğinin düzenleme getirilmesini rica eden Altuğ, özellikle araç park yapmanın yasaklanmasını istedi.

Ayrıca esnaflar balıkçılar tarafındaki alt yapı sorunlarına değindi. Çarşının üzerinin kapanması veya 2. katın ticarete açılmasın faydalı olacağını belirten esnaflar kapalı dükkanların açılması ve özellikle inşaatı durdurulup ihalesi iptal edilen binaların bir an önce ihaleye çıkması ve peyzajının yapılması oldu.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada ise mevcut yapının zaten sıkıntılar üzerine inşa edildiğini keşke daha uygun bir mimaride yapılmış olsa daha iyi olurdu dedi.

Diğer sorunların ise ivedilikle çözüme kavuşturulması için gerekli işlemlerin başlatılacağını söyleyen Başkan Toksoy, durdurulan inşaat ile ilgili ise yapılan usul hatasının giderilerek çok yakın zaman içinde tekrardan ihaleye çıkacağını sözlerine ekledi.

Kahvaltıda söz alan Hatay Büyükşehir Dörtyol Erzin ve Payas Bölge Koordinatörü Tansel Demirel ise bütün Dörtyol’un genelinde olduğu gibi bu çarşıda da alt yapı ile yakından ilgileneceğini belirterek,  Çaylı caddesinin tamamen bitirilmesinden sonra oluşacak yoğunluğun çarşıyı hareketlendireceğini umduğunu dile getirdi.

Kahvaltı Başkan Toksoy’un esnaf arkadaşlara teşekkür etmesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı ile birlikte esnaf gezisi gerçekleştirilerek son buldu.