Dörtyol Belediyesi katkılarıyla Antakya Kültür Merkezinde Milli Mücadele ve İlk Kurşun Paneli düzenlendi.

İlk kurşun Hatay ‘ın tarihi bir değer olduğunu ve umutların tükendiği o dönemde milli mücadeleye nasıl bir etkisi olduğu anlatıldı.

Dörtyol Belediyesi Musiki Derneğinin yer alarak başladığı programda Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum kuruşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Araştırmacı Tarihçi-Yazar Kadir Aslan İlk kurşunun nerede nasıl atıldığını, umutların tükendiği o dönemde milli mücadeleye nasıl bir etkisi olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün Hatay ve Dörtyol hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı. Ardından Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim hanımefendi o dönemde Türkiyeyi baştan sona etkilendiği ve Hatay olarak dik duruşumuzdan ödün vermeyip gururlanarak anlattığını belirtti.

Başkan Toksoy, geceye katılan konuşmacılarımıza, Dörtyol kültür yayınlarını içeren çanta ve çiçek takdim ederek günün anısına fotoğraf çekilerek program son buldu.