Çıkan orman yangında zehirlenmeye karşı ayran, yoğurt, meyve suyu ve su desteğinde bulunuldu.

AMANOSLARDA ÇIKAN YANGINA BAŞKAN TOKSOY’DAN ÖNEMLİ DESTEK

Amanos dağ etekleri Beşikgöl ve Çökek yaylası mevkiinde çıkan yangında Başkan Toskoy’dan zehirlenmeye karşı ayran, yoğurt, meyve suyu ve su desteğinde bulundu.

27 Temmuz akşamı çıkan orman yangı 3 gün boyunca Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü ve takviye olarak Hatay, Osmaniye, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş’dan çok sayıda personel takviye edildi. Orman yangınında 250 Personelin müdahale ettiği söndürme çalışmalarına 3 uçak, 5 helikopter ile 22 adet Arazöz, 10 adet su tankı, 10 adet müdahale aracı ve çok sayıda iş makinelerin müdahale ettiği yangında 30 hektar orman alanın zarar gördü.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tarafından orman yangınına müdahale eden orman müdürlüğü personellerine önemli destek verdi. Zehirlenme riskine karşı ayran, yoğurt, meyve suyu ve su ikramında bulunarak yangına müdahale eden personellere moral ve gıda desteğinde bulundu.

Başkan Toksoy yaptığı açıklamada, Amanos dağlarında çıkan ve uzun süren orman yangını söndürme çalışmalarında arkadaşlarımızın yoğun şekilde çalıştıklarını biliyorum. Devletimiz her desteği veriyor, bizlerde Devlet adına orada canhıraş mücadele veren arkadaşlarımıza destek olmak adına ayran, yoğurt, meyve suyu ve su ikramında bulunduk. Mücadelelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.

DESTEK ZİYARETİ, KAYMAKAM BULACAK VE BAŞKAN TOKSOY’DAN

Yangın söndürme çalışmalarına Dörtyol Kaymakamı Sn. Murat Bulacak ve Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tarafından destek ziyaretinde bulunuldu. Çökek yaylası yangın söndürme çalışmaları izleme merkezinde gerçekleşen ziyarette, Orman İşletme Bölge Müdürü Alparslan Altıdaş, Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar ve Yangın Müdahale Şube Daire Başkanı Muzaffer Ketmen’in de yer aldığı ziyarette çalışmalardan bilgiler alındı. Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak ve Başkan Toksoy, müdahale çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.